Home / Inspectie / Thermografie
Thermografie

Thermografie is een NDO (Niet Destructief Onderzoek)  inspectiemethode, waarbij men de temperatuur meet. Inspectie met behulp van thermografie wordt veel toegepast voor het vaststellen van de staat van technische installaties of onderdelen daarvan en voor het opsporen van knelpunten. Een thermografische inspectie geeft namelijk belangrijke informatie over de status van uw elektrische of mechanische installatie. Daarmee kan thermografie storingen of uitval voorkomen. Thermografie heeft zich bewezen als een van de meest kosteneffectieve technieken voor het oplossen van technische problemen, die meetbaar zijn door middel van temperatuurverschillen.

Film thermografische dakinspectie

Voordelen van thermografie:

Een thermografische inspectie biedt u de volgende voordelen: 

  • Een inspectie met behulp van thermografie geeft geen onnodig productieverlies, omdat de inspectie wordt uitgevoerd aan een in bedrijf zijnde installatie. 
  • Thermografie is snel uit te voeren.
  • Bij thermografie is er geen contact met de installatie, waardoor het een veilige meetmethode is.
  • De thermografische inspectie heeft relatief lage kosten.

Thermografische inspectie door Jansen Venneboer.

De resultaten van de thermografische inspecties worden vastgelegd  in een thermografisch rapport. Per installatiedeel wordt aangegeven wat de bevindingen zijn en wat er aan gedaan moet worden. Het rapport is daarmee een praktisch middel voor preventief onderhoud. Wij kunnen voor u een thermografische inspectie uitvoeren voor o.a. de volgende toepassingen:

  • Onderzoek van mechanische componenten en installaties (tandwielkasten, lagers, e.d.). Warmte ontwikkeling is hierbij vaak een indicatie van slijtage, schade of verkeerde uitlijning.
  • Inspectie van elektrotechnische componenten, waarbij verhitting vaak een indicator is voor aanstaand falen.
  • Energiebesparing door met thermografie luchtlekkages en warmteverschillen in een gebouw op te sporen.

Wilt u meer weten over thermografie, neem dan contact met ons op voor advies en een vrijblijvende prijsopgave. Ook voor andere projecten bent u bij Jansen Venneboer aan het juiste adres. Denk aan advies, engineering, inspecties, service en onderhoud van civieltechnische projecten.© Redbike Multimedia 2008