Home / Machinebouw / Verkeersgeleiding / Calamiteitendoorsteek CADO

Calamiteitendoorsteek, CADO

Verkeersgeleiding CADO overkapping A2Als elke seconde telt

Met een CADO calamiteitendoorsteek (of calamiteitendoorgang) kan direct een opening in een geleiderail worden gemaakt ten behoeve van hulpdiensten als politie, brandweer en ambulance. De tijdswinst die dit oplevert kan levensreddend zijn.

Bekijk een korte film over de Calamiteitendoorsteek CADO.

Download hier onze referentielijst CADO.

Automatische bediening vanuit verkeerscentale

De CADO wordt volledig automatisch ontgrendeld en bediend. Bediening geschiedt vanuit de verkeerscentrale of ter plaatse. Hierdoor hoeven er geen mensen de weg op en hoeven hulpdiensten niet hun voertuig te verlaten. Door deze tijdwinst kunnen de automatische calamiteitendoorsteken mensenlevens redden.

 

De CADO calamiteitendoorsteek heeft de constructie en het uiterlijk van een normaal geleideprofiel. In gesloten stand is de geleiderail ononderbroken en hebben de calamiteitendoorsteken dezelfde botsweerstand (veiligheidsklasse H2) als de vaste vangrail.

Calamiteitendoorgang tot 9 meter

In geopende stand ontstaan calamiteitendoorgangen van maximaal 9 meter. Dit is ruim voldoende om hulpdiensten vrije en snelle doorgang te verlenen. De CADO werkt volledig elektro-mechanisch of hydraulisch. Activering vindt plaats vanuit een schakelkast ter plaatse of via een verkeerscentrale.

Download onze productleaflet Calamiteitendoorsteek CADO en onze nieuwe CADO.

Contactpersoon Herwin Weelink, Project Manager/
Product Manager Movable Road Restraint Systems,
+31 (6) 13 44 04 95 .

  

 

 © Redbike Multimedia 2008