Home / Machinebouw / Verkeersgeleiding / Tunnelveiligheid

TNO botsproeven

Verkeersgeleiding VEVA Overkapping A2
Bereikbaarheid en doorstroming bij calamiteiten en onderhoud

Tunnelveiligheid is een thema wat voortdurend onder de aandacht is. In Nederland komen steeds meer verschillende vormen en varianten van tunnelachtige kunstwerken. In dat kader is tunnelveiligheid van groot belang.

Jansen Venneboer levert producten die passen binnen het tunnelveiligheidsconcept. Dit betreft de VEVA verplaatsbare vangrail voor verkeersdoorstroming bij calamiteiten of onderhoud en de CADO calamiteitendoorsteek, voor de bereikbaarheid door hulpdiensten.

Verkeersdoorstroming bij calamiteiten of onderhoud

Door middel van de VEVA kunnen in het geval van een calamiteit of onderhoud doorsteken gemaakt worden in de geleiderail aan beide zijden van de tunnelbuis. Hierdoor kan doorstroming van het verkeer gerealiseerd worden via de middenberm. Door middel van de verplaatsbare vangrail kunnen doorsteken gemaakt worden met een lengte van meer dan honderd meter. De VEVA is hiermee een belangrijk element in het totale tunnelveiligheid plan.

Samen met RWS ontwikkeld

De VEVA is op verzoek en in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat ontwikkeld. Op dit moment zijn alle grote verkeerstunnels in Nederland uitgerust met de VEVA verplaatsbare vangrail en behoort de VEVA tot het standaardpakket van de verkeerstechnische tunnelinstallaties, kortweg VTTI's genoemd. Deze VEVA's worden via het VICNET aangestuurd vanuit de verkeerscentrales.

Voor algemene informatie over de VEVA kijk bij verplaatsbare vangrail.

Contactpersoon Herwin Weelink, Project Manager/
Product Manager Movable Road Restraint Systems,
+31 (6) 13 44 04 95 .

 © Redbike Multimedia 2008