Home / Machinebouw / Verkeersgeleiding / Verplaatsbare Vangrail VEVA

Verplaatsbare Vangrail, VEVA

Verkeersgeleiding VEVA Overkapping A2
Geleiderail doorsteek voor verkeersdoorstroming

De VEVA is een beweegbare geleiderail die verkeersdeelnemers veilig naar een andere weghelft, rijstrook of tunnelbuis leidt. Door het openen van de geleiderail ontstaat een doorsteek, die zorgt voor de gewenste verkeersdoorstroming. Bekijk een korte film over de Verplaatsbare Vangrail VEVA.

Download hier onze referentielijst VEVA.

Bediening vanuit verkeerscentrale

Bediening van de VEVA verrijdbare vangrail is volledig automatisch vanuit de verkeerscentrale of eventueel via een lokaal bedieningspaneel. Hierdoor kan het verkeer zeer snel omgeleid worden en hoeven er geen mensen of voertuigen de weg op om voorzieningen te treffen. De VEVA werkt pneumatisch en/of elektrisch.

Verkeersveiligheid met VEVA

Bij bijna alle verkeerstunnels in Nederland en Zwitserland wordt de VEVA toegepast. Hiermee kan in het geval van een calamiteit de doorstroming van het verkeer snel worden gerealiseerd. Lees meer bij tunnelveiligheid. De VEVA wordt ook toegepast om wisselstroken veilig te kunnen gebruiken.  Lees meer bij wisselstrook.

VEVA veiligheidsklasse H2

De VEVA-geleiderail voldoet volledig aan de Europese veiligheidsnorm EN 1317, veiligheidsklasse H2 en is door TNO Nederland uitvoerig getest. Bekijk de TNO-botsproeven.

VEVA modulaire opbouw

Bufferelement als botsabsorber

In geopende toestand staat de VEVA op de weg. Hierdoor is er een kans op een frontale botsing van een voertuig met de VEVA. Om deze reden wordt een bufferelement toegepast die werkt als botsabsorber. Voor de werking hiervan zie TNO botsproeven.

Download onze productleaflets Geleiderail VEVA 3 met bufferelement en Geleiderail VEVA 2.

Contactpersoon Herwin Weelink, Project Manager/
Product Manager Movable Road Restraint Systems,
+31 (6) 13 44 04 95 .© Redbike Multimedia 2008