Home / Nieuws

Nieuws

Aanleg langste flexibele waterkering ter wereld

Uniek project Overijsselse bouwcombinatie Van Heteren - Jansen Venneboer

De bouwcombinatie bestaande uit Van Heteren te Hengelo en Jansen Venneboer te Wijhe heeft een spraakmakende opdracht van Waterschap Vallei en Veluwe in de wacht gesleept: de bouw van een Self Closing Flood Barrier - ofwel flexibele waterkering - in Spakenburg.

De constructie, de langste ter wereld in zijn soort, moet het historische vissersdorp beschermen tegen hoogwater. En tegelijkertijd het authentieke karakter van de dorpskern versterken. Een complexe klus die beide bedrijven op het lijf is geschreven. Op 5 september 2016 gaat de eerste schop de Spakenburgse grond in.
Het project moet op 31 maart 2017 zijn afgerond.

Toen deze aanvraag op de markt kwam, zag Jansen Venneboer dat dit een goede kans was om samen met Van Heteren voor dit unieke project de flexibele waterkering van leverancier Aggeres toe te passen. Jansen Venneboer heeft voor Nederland een vaste samenwerkingsovereenkomst met Aggeres.

Jansen Venneboer vervaardigt de stalen bassins van de 335 meter lange waterkering. Van Heteren zorgt er voor dat deze vakkundig worden ingebouwd in de kade van de Spakenburgse haven.
De uitvoering van zowel het projectmanagement als het omgevingsmanagement gebeurt gezamenlijk.

Echter meer partners hebben een belangrijk aandeel in dit bijzondere project. Zo ondersteunt het Hengelose ingenieursbureau Nepocon de bouwcombinatie met het maken van een integraal ontwerp (tekeningen & berekeningen) van het SCFB-systeem in combinatie met de vaste kades. Met zijn plan voor een perfecte inpassing van de complete constructie heeft ook landschapsarchitect Frans Beune een fantastische bijdrage geleverd.

Contactpersoon Jos Schoorlemmer, Accountmanager,
+31 (6) 20 39 48 99 .

Meer informatie hierover Waterschap Vallei en Veluwe en de Bunschoter© Redbike Multimedia 2008