Home / Onderhoud / Renovatie bruggen

Renovatie bruggen, reparatie stalen bruggen

Reparatie Calandbrug
Groot onderhoud, repareren verkeersbruggen
(stalen rijvloeren)

Jansen Venneboer is specialist in groot onderhoud, reparatie en renovatie van stalen verkeersbruggen en andere kunstwerken. Een groot aantal stalen verkeersbruggen zijn in de jaren zestig en zeventig gebouwd. Een deel van deze bruggen met stalen rijdek heeft te maken met vermoeiingsverschijnselen.  Om de levensduur en veiligheid van deze bruggen te garanderen, worden deze bruggen de komende jaren versterkt met hogesterktebeton (HSB).

Crack Pec onderzoek

Door middel van Crack PEC-onderzoek wordt door de gietasfaltlaag gekeken naar de stalen rijvloer, waardoor het aantal scheur-indicaties  in de stalen dekplaat duidelijk wordt. Op basis hiervan wordt besloten waar asfalt verwijderd moet worden voor nader onderzoek.

TOFD inspectie

Nadat het gietasfalt verwijderd is, inspecteert Jansen Venneboer de te versterken stalen bruggen met  de TOFD-techniek. Hiermee wordt exact duidelijk wat het scheuroppervlak (diepte x lengte) in de stalen dekplaat  is. Op basis hiervan brengt Jansen Venneboer een reparatieadvies uit.

Ultrasonic Impact Treatment (UIT)

Op basis van dit reparatieadvies en in samenspraak met de beheerder worden de scheuren in het rijdek dichtgelast  en behandeld met UIT (Ultrasonic Impact Treatment), worden oplasplaten aangebracht  of zelfs een deel van de dekplaat vervangen door middel van een inzetstuk. Ook onder het rijdek worden eventuele scheuren aan troggen dichtgelast of worden troginzetstukken geplaatst.

Inzetstukken, oplasplaten, trogreparaties

Reparatie advies stalen bruggen

Wilt u een reparatie advies voor uw stalen bruggen, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden en een vrijblijvende prijsopgave. Ook voor werkzaamheden aan kunstwerken bent u bij Jansen Venneboer aan het juiste adres. Denk aan advies, engineering, inspecties, service en onderhoud van civieltechnische kunstwerken.

 © Redbike Multimedia 2008