Home / Waterbouw / Gemalen

Gemalen: Ontwerp, bouw, inspectie, onderhoud, beheer
Gemalen worden toegepast om water van een lager naar een hoger niveau te pompen, daarmee brengen of houden gemalen water in een peilgebied op een bepaald peil. Gemalen bestaan er in vele soorten, denk aan rioolgemaal, boezemgemaal, poldergemaal, zeegemaal, opvoergemaal en bodemdalingsgemaal.

Het hart van een gemaal is de pomp. Bij gemalen worden zoal de volgende pompen toegepast zuigerpomp, centrifugaalpomp, schroefpomp (horizontaal of verticaal geplaatst), schroefcentrifugaalpomp en vijzelpomp.

Jansen Venneboer is specialist in het ontwerp, de engineering en de productie van vijzel- en pompgemalen inclusief opleider, in- en uitstroomopeningen, krooshek, terugslagklep en behuizing van de aandrijving. Centraal staat de capaciteitsberekening. Onze ervaren engineers leveren precisiewerk tot in elk detail. Met als resultaat: vijzel- en pompgemalen met een lange levensduur, een hoog rendement en minimaal onderhoud. 

De door Jansen Venneboer ontworpen gemalen maken gecontroleerd watermanagement mogelijk. Bij het ontwerp wordt uiteraard rekening gehouden met milieuwaarden en de bescherming van vissen.

Download onze productleaflet gemalen.

Inspectie van gemalen

Tijdens een inspectie

Beheer en onderhoud van gemalen

Jansen Venneboer kan voor u ook het beheer/onderhoud van uw gemalen verzorgen. Meer informatie hierover vindt u op beheer/onderhoud gemalen.© Redbike Multimedia 2008