Home / Waterbouw / Sluizen

Sluizen: ontwerp, bouw, inspectie, renovatie, onderhoudSluizen kennen wij door en door. Jansen Venneboer is specialist in onderhoud, beheer, renovatie, ontwerp, engineering en nieuwbouw van (schut)sluizen. In het bijzonder zijn wij specialist in stalen sluisdeuren. Dit kunnen puntdeuren, draaideuren, segmentdeuren, klepdeuren, hefdeuren of roldeuren zijn. Jansen Venneboer is u graag van dienst met advies of diensten voor uw sluis. Bij onze advisering houden we rekening met alle aspecten, waaronder beschikbaarheid tegen optimale kosten. Onderstaand vindt u een aantal aspecten van onze dienstverlening rond sluizen. 

Ontwerp, engineering, advies voor schutsluizen

Voor het ontwerp, de productie en realisatie van (schut)sluizen heeft Jansen Venneboer de benodigde kennis en ervaring in eigen huis. Wij vervullen opdrachten als hoofdaannemer of leveren onze specialistische bijdrage als partner in consortiumverband. Ook renovatie van oude sluizen maakt deel uit van onze deskundigheid.

Bij het ontwerp, de engineering of ander advies kunnen we u van dienst zijn op alle mechanische aspecten van sluizen. Enige voorbeelden hiervan zijn:

   rinketschuiven, bordessen;


   (bijvoorbeeld panamawielen of heugelstangen)


   kasblaasinstallaties, luchtbellenscherm;

   middel van system-engineering.

Bij elk ontwerp wordt rekening gehouden met factoren als een robuuste constructie, een goede prijs-kwaliteitsverhouding, energiezuinigheid, onderhoudsvriendelijkheid, duurzaamheid en esthetische overwegingen.

Download onze productleaflet Sluizen

Inspectie van sluizen

Tijdens een inspectie beoordelen wij de staat van onderhoud van een of meerdere sluizen in een beheergebied. Deze inspectie is gericht op het vaststellen van schades en het inschatten van benodigd periodiek onderhoud. Wij richten ons met name op onderhoudsgevoelige onderdelen, zoals conservering, corrosiegevoelige onderdelen en aandrijvingen.

De inspectieresultaten worden vastgelegd in een uitgebreid inspectierapport. Per sluis ontstaat  hiermee inzicht in de technische staat en het de noodzaak voor onderhoud, zoals reparaties en/of renovatie en preventief onderhoud en de daarmee gemoeide kosten. Indien gewenst kunnen we een meerjaren onderhoudsplanning maken met bijbehorend budget.

Onderhoud en Beheer van sluizen

Jansen Venneboer kan voor u renovatie, reparaties en onderhoud verzorgen van sluizen. Wij hebben een jarenlange ervaring in het onderhoud van sluizen. Meer informatie vindt u op onze webpagina Onderhoud/Beheer Sluizen.

Bekijk de film van de montage van de Houtribsluis 

 © Redbike Multimedia 2008